Swim & Fun Poolvärmepump Inverter WiFi 11 kW

Artikelnummer: 1404
  • 25 999 kr

Förläng badsäsongen med denna värmepump med flera månader. När den omgivande lufttemperaturen når över pumpens lägsta arbetstemperatur kan poolen öppnas. Läs mer.

Lagervara

Klarna - Faktura, delbetalning, kort, konto, bank
Vi lämnar gärna en offert (läs mer)
Billigt och fraktfritt, utan expeditionsavgift
Leverans (läs mer)

Solenergi som är en gratis värmekälla är också en otillförlitlig värmekälla, denna poolvärmepump däremot är den billigaste och mest miljövänliga formen av uppvärmning för din pool. Jämfört med solenergi så har en värmepump en stor fördel. Med en värmepump kan du få ditt poolvatten varmt precis när du vill och ha en konstant temperatur som du själv väljer.

Denna värmepump är tillverkad i rostfritt stål och med en kompressor från den Japanska välkända leverantören Toshiba, vilket gör den till en toppmodell. Denna toppmodell levererar en effekt på upp till 16 gånger energiförbrukningen tack vare den Japanska invertertekniken.

Vid köp av denna värmepump får du dessutom vinteröverdrag samt möjligheten att kunna styra pumpen via WiFi från din smartphone.

Värm upp din pool när det passar dig med Wi-Fi teknologi!

Förläng badsäsongen med en värmepump. Denna pump har en innovativ WiFi teknologi som gör det möjligt för dig att värma upp din pool även när du inte är hemma, det ända du behöver är att vara uppkopplad till ett WiFi nätverk. Med andra ord kan du alltså sitta på jobbet och sätta din pool på uppvärmning så att du och din familj direkt kan hoppa ner i en uppvärmd pool när ni kommer hem efter en stressig vardag. Detta gör denna värmepump till en extremt flexibel värmepump som gör att du kan njuta många fler timmar i poolen utan att behöva vänta på att vattnet ska uppnå önskad temperatur.

Heat Booster Inverter Pro

Med hjälp av den dynamiska interverkompressorn värmer denna värmepump upp poolvattnet med maximal effekt och ger dig 16 gånger mer energi än vad den förbrukar. När önskad temperatur har uppnåtts så reglerar den dynamiska Toshiba kompressorn arbetsfrekvensen kontinuerligt vilket gör att energiförlusten i samband med start/stopp elimineras och den mest optimala och energieffektivaste driften uppnås. 

Extra lämplig för det fuktiga nordiska klimatet.

När den omgivande luftens temperatur är mellan - 12 °C och + 40 °C kommer värmepumpen att värma upp och sedan hålla en konstant badvattentemperatur. Värmepumpen har en användarvänlig styrning som är digital, automatisk avfrostnings och kylningsfunktion, ett inbyggt kretskort och en enkel hantering av vattenanslutning med skruvbeslag 38 och 50 mm. Denna värmepump får endast användas utomhus.

Värmepumpar i allmänhet

När pumpen har startats betalar du endast för för 20 % eller mindre av energiförbrukningen.

Då värmepumpen drar ut energin från luften som sedan överförs till poolvattnet har värmepumpen grön energi. Om man jämför den energi som krävs för att driva värmepumpen och den energi som den ger tillbaka i form av värme kan man se att mängden energi som krävs för att driva värmepumpen är minimal. Med denna värmepump kan du nå upp i hela 13,6 kW för varje betald kilowattimme. Jämför det med en traditionell värmepump där man får mellan 4-7 kW för varje betald kilowattimme.

Förläng badsäsongen

Med denna värmepump förlänger du badsäsongen med flera månader. När den omgivande lufttemperaturen når över pumpens lägsta arbetstemperatur kan poolen öppnas för säsongen. Har du en traditionell värmepump innebär det att du kan öppna poolen i mitten av maj och stänga den i mitten av oktober. Med en värmepump som har högre kapacitet såsom en inverter pro kan du få en ännu längre badsäsong då den är utvecklad för att kunna användas i minusgrader.

Inverterteknikens fördelar

Med en traditionell värmepump stoppas driften när önskad temperatur har uppnåtts och startar på nytt när temperaturen har sjunkit med 1 till 2 grader. Med en inverter värmepump reglerar den dynamiska kompressorn temperaturen kontinuerligt vilket gör att energiförlusten vid start/stop elimineras. Denna värmepump kan ge upp till 13,6 kW mer energi än vad den frörbrukar och en traditionell ger vanligtvis cirka 5 gånger mer energi än vad den förbrukar.

Garanti

7-års garanti på kompressorn. 2-års totalgaranti. Om kompressorn skulle gå sönder eller om du har några frågor om den, kan du kontakta Swim & Fun Scandinavia direkt och få hjälp av deras servicetekniker.


Tekniska specifikationer:

Maximal poolvolym: 65 m3
Rekommenderad poolvolym: 15-60 m3
Typ av kompressor: Inverter
Strömförsörjning: 220~240V/ 1 fas / 50 Hz
Nominell ström: 7,9 A
Nominell säkring: 12 A
Rekommenderat vattenflöde under drift: 3.700 liter/timme
Max. vattentryck fall: 14 kPa
Värmeväxlare: Twist-Titanium-rör i PVC
Vattenanslutning in/utlopp:  32/38/50 mm
Fläkttyp: Horisontell
Fläkthastighet: 500-850 RPM
Ljud på 1 meters avstånd dB(A): 38-48
Köldmedium typ: R32 (gas)
Skydd: IPx4

Vid luft 28 °C / vatten 28 °C / luftfuktighet 80% 
Kapacitet: 11-2.9 kW
Strömförbrukning: 2,67-0,23 kW
COP: 16-6

Vid luft 15 °C / vatten 26 °C / luftfuktighet 70%

Kapacitet: 7.9-2 kW
Strömförbrukning: 1.72-0.28 kW
COP: 7,2-4,6

Mått och vikter:
Mått netto: L-986 x B-352 x H-672
Mått brutto: L-1073 x B-402 x H-805
Netto-/bruttovikt: 73/78 kgVarumärke: Swim & Fun