Swim & Fun Solvärmare SolarBoard

Artikelnummer: 1062
  • 1 499 kr

Fäll ut stödbenen och anslut din SolarBoard mellan filtersystemet och returledningen och värm din trädgårdspool uppemot 5°C. Läs mer.

Lagervara

Klarna - Faktura, Delbetalning, Kort, Konto, Bank
Swish - till 123 215 16 52
Offert (läs mer)
Certifierad E-handlare - PriceRunner Köpgaranti
Fri Frakt - Smidig leverans

Fäll ut stödbenen och anslut din SolarBoard mellan filtersystemet och returledningen och värm din trädgårdspool uppemot 5°C.

Med hjälp av en SolarBoard kan du snabbt värma upp badvattnet i din trädgårdspool till en behaglig temperatur. Beroende på soltimmar och solens styrka så hjälper SolarBoarden till med att öka vattentemperaturen med upp till 5°C. Solvärmaren kan ställas upp individuellt eller sammankopplade med flera och lämpar sig bäst för mindre trädgårdspooler med filtersystem.

För att fånga så mycket av solens värmande strålar som möjligt har stödbenen på SolarBoard en optimal vinkel på 30°.

SolarBoards funktion

Uppvärmningen beror på styrkan på solljuset och antalet soltimmar samt vattenflödet då det kalla vattnet leds genom interna rörsystem där det värms upp av solens strålar för att sedan ledas in i trädgårdspoolen.

Bevara värmen på natten och molniga dagar

För att minimera värmeförlusten rekomenderar vi att använda ett sommaröverdrag och bypass-kit. Bypass-kitet leder ut vattnet utanför solvärmaren på natten och molniga dagar då det ouppvärmda vattnet snabbt kyls ner om det leds genom solvärmaren. Sommaröverdraget i kombination med att trädgårdspoolen står i lä är ännu bättre då vinden också har en kylande effekt på vattnet.

Vid hopkoppling av flera SolarBoards måste du också använda bypass-kitet.

Specifikationer:


1 st SolarBoard per 9 000 liter poolvatten
Mått: B-75 L-96, H-47 cm
Max. flöde: 6 500 l/t
Vattenvolym: 12 liter
I paketet ingår 2 spännband, 1 slang 90 cm, 1 slang 48 cm.Varumärke: Swim & Fun