Retur och ångerrätt

Villahome.se jobbar efter enligt distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59). För att du som kund ska känna dig extra säker och trygg när du handlar dina byggvaror hos oss.

ÅNGERRÄTT

Villahome tillämpar 14 dagars ångerrätt på samtliga beställningar från den dag att godset mottogs. Om förpackningen är bruten tillkommer en kostnad för omemballering och hantering på 895 kr. Denna kostnad gäller endast större försändelser och ej textilier, belysning samt liknande produkter.

Fraktkostnad tillkommer med lägsta möjliga returkostnad 95 kr. För att uppfylla kraven för retur så skall produkten vara obruten och returneras i originalförpackning och i samma antal kolli som vid ankomst. Observera att du som kund ansvarar för följande vid en retur:


Vid nyttjande av din ångerrätt:

 • Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss [email protected] I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
 • Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.
 • Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
 • Du som kund ansvarar för returtransporten och eventuella skador som kan uppkomma.
 • På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.
 • Om du har ångrat ditt köp och önskar att makulera ordern så ber vi dig att omgående kontakta vår kundtjänst för att meddela detta. I de fall en order har blivit skickad tillkommer en avgift för ej uthämtad försändelse.

Ångerrätten gäller inte vid:

 • Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.
 • Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
 • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
 • Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
 • Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.
 • Lösnummer av tidningar eller tidskrifter.

Om du har ångrat ditt köp och önskar att makulera ordern så ber vi dig att omgående kontakta vår kundtjänst för att meddela detta. I de fall en order har blivit skickad tillkommer en avgift för ej uthämtad försändelse.

För mer om den lagstiftade ångerrätten, klicka på denna länk.

ANMÄLA EN RETUR

För att anmäla en retur till Villahome skall du göra enligt följande:

 • A. Kontakta Villahome via kontaktformuläret eller via e-post "[email protected]" och anmäl en retur enligt våra köpvillkor. Alternativt genom att fylla i blanketten på denna länk. Meddelandet ska skickas till oss [email protected] I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
 • B. Du som kund ansvarar för returtransporten och eventuella skador som kan uppkomma.
 • C. Du som kund står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
 • D. Större försändelser hämtas alltid dagtid emballerade via markplan där du som kund ansvarar för tillgängligheten.
 • E. Invänta godkännande av retur från villahome.se med vidare instruktioner om returadress, returkostnad m.m.
 • F. När vi har mottagit din retur kommer du bli informerad om detta via mail. En retur tar ca 7-14 dagar.

  Du kommer att bli krediterad då leverantören har mottagit, synat och godkänt godset.

I de fall kriterierna ovan inte uppfylls har Villahome rätt till att neka returen, såvida eventuella felaktigheter ej åtgärdas. Fraktkostnader och tilläggstjänster anses vara en förbrukad engångstjänst och återbetalas inte och kan ej nyttjas på nytt.

ÅTERBETALNING

Som kund hos Villahome har man rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då kundtjänst mottagit meddelandet.

Kunden kommer dock få vänta tills kundtjänst har erhållit varan samt kontrollerad dess skick. En återbetalning kan ta upp till 14 dagar.

En återbetalning sker på samma sätt som vid köptillfället. Villahome återbetalar köpet medans kunden står för returfrakten.

All återbetalning sker via Villahomes betalningspartner, Klarna.

Se Klarnas köpvillkor för mer information.