Garden Fire Tipi 147 - Originalet

Artikelnummer: ART000080
  • 4 995 kr

Tipi terrassvärmare är en läckert designad eldstad som fungerar lika bra som terrassvärmare som grill. Tipin är enkel att elda i och merparten av värmen strålar Läs mer.

Lagervara

Klarna - Faktura, Delbetalning, Kort, Konto, Bank
Swish - till 123 215 16 52
Offert (läs mer)
Certifierad E-handlare - PriceRunner Köpgaranti
Fri Frakt - Smidig leverans

Eldstad och terrassvärmare 
Tipi är väldigt lättplacerad i de flesta miljöer tack vare sin form och egenskaper, den funkar utmärkt som terassvärmare på altanen, terassen, ute vid pergolan eller varför inte som en entréeld under vinterhalvåret och välkomna gästerna med en varm brasa. Tipi är enkel att justera värmen på då ett kilo torr björkved ger 4,3 kW värmeeffekt och man justerar enkelt värmen genom mängden ved man lägger in.

Tipi som grill
Genom att placera grillgallret som går att köpa till förvandlas Tipi till en praktisk grill (se 
tillbehör). För enkel värmeanpassning vid matlagning går det att placera grillgallret på tre olika höjder. I Tipi går det att grilla med ved eller grillkol. Då grillen är tillverkad i stål som sedan förnicklats och förkromats för bästa hållbarhet och som gör att matrester inte ska fastna. När grillgallret inte används kan det placeras under eldskålen. (Finns att köpa till här)

Placering av Tipi
Tipi går att placera på trä eller gräs men då rekommenderas att den ställs på ett eldstadsplan. Eldstadsplanet/ golvplåten bör täckas in under Tipin samt en bit framför. Tipin blir dessutom inte bara säkrare att elda i utan dessutom vackrare om den står på en plåt. Det finns inga fasta mått för placering nära brännbara föremål framåt, bakåt eller åt sidorna. Enklast att avgöra placeringen är genom att känna med handen på väggen, busken eller andra lättantändliga element i närheten av Tipin vid eldning om du är osäker. Du kommer att bli förvånad över hur lite värme Tipin sprider bakåt och åt sidorna vilket gör Tipi väldigt lättplacerad.

Maximal förbränning ger minimalt med rök
Tipin är överraskande enkel att elda i, det är otroligt lätt att tända elden och brinner otroligt bra. Tack vare väggarna som blir ett skydd mot vind och det extra luftintaget längst in i vinkeln på eldplåten får elden mycket syre vilket är en förutsättning för bra en förbränning. Effekten av detta blir en härligt sprakande eld och heta rökgaser som åker rakt upp genom skorstenen.

Torr kådfri ved – för bästa resultat
För bästa resultat rekommenderas att elda med torr ved för att få minimal rökutveckling. Ett bra tips är ha en säck inomhus en vecka innan den ska användas om ni har ved förvarad utomhus.
För säkraste och trevligaste vistelse vid brasan så rekommenderar vi kådfri ved, t.ex. björk. Då slipper ni sprättet från elden.

Cortenstål – tåligt och värmereflekterande
Cortenstål är en legering speciellt framtagen för varma och korrosiva miljöer. Cortenstål kallas också rosttrögt stål. Det betyder att stålet rostar så sakta att den rost som bildas blir en skyddande yta som hindrar rosten från att tränga in i materialet. Med tiden så bildas en jämn, fin oxidbeläggning på ytan som inte utvecklas till skadlig korrosion på grund av ytans hållbarhet. Att denna yta dessutom ger patina och därför uppskattas ur ett rent utseendemässigt perspektiv är förstås extra lyckat.
Corten är väldigt hård så till skillnad från exempelvis gjutjärn absorberar metallen inte värme utan vill reflektera den. Materialets värmereflekterande egenskaper gör det möjligt att placera eldstaden relativt nära staket, buskar och träd eftersom värmestrålningen bakåt och åt sidorna är liten.

Specifikationer

Art.Nr:

ART000080

Designer:
Artlinco

Mått:
 677 x 700 x 1470 mm

Eldplåtens avstånd till mark:
215 mm
Material
Cortenplåt, 3 mm

Vikt:

50kg

Övrigt:5 års garanti mot fabrikationsfel


Varumärke: Garden Fire