Garden Fire Tipi 120

Artikelnummer: ART000083
  • 3 995 kr

Nu finns en mindre lite nättare version av Tipi 147 som är 120 cm hög. Lite nättare men i övrigt precis samma produkt som originalet Tipi 147. Läs mer.

Lagervara

Klarna - Faktura, delbetalning, kort, konto, bank
Vi lämnar gärna en offert (läs mer)
Billigt och fraktfritt, utan expeditionsavgift
Leverans (läs mer)

Eldstad och terrassvärmare 
Tipi är väldigt lättplacerad i de flesta miljöer tack vare sin form och egenskaper, den funkar utmärkt som terassvärmare på altanen, terassen, ute vid pergolan eller varför inte som en entréeld under vinterhalvåret och välkomna gästerna med en varm brasa. Tipi är enkel att justera värmen på då ett kilo torr björkved ger 4,3 kW värmeeffekt och man justerar enkelt värmen genom mängden ved man lägger in.

Placering av Tipi
Tipi går att placera på trä eller gräs men då rekommenderas att den ställs på ett eldstadsplan. Eldstadsplanet/ golvplåten bör täckas in under Tipin samt en bit framför. Tipin blir dessutom inte bara säkrare att elda i utan dessutom vackrare om den står på en plåt. (se tillbehörDet finns inga fasta mått för placering nära brännbara föremål framåt, bakåt eller åt sidorna. Enklast att avgöra placeringen är genom att känna med handen på väggen, busken eller andra lättantändliga element i närheten av Tipin vid eldning om du är osäker. Du kommer att bli förvånad över hur lite värme Tipin sprider bakåt och åt sidorna vilket gör Tipi väldigt lättplacerad.

Maximal förbränning ger minimalt med rök
Tipin är överraskande enkel att elda i, det är otroligt lätt att tända elden och brinner otroligt bra. Tack vare väggarna som blir ett skydd mot vind och det extra luftintaget längst in i vinkeln på eldplåten får elden mycket syre vilket är en förutsättning för bra en förbränning. Effekten av detta blir en härligt sprakande eld och heta rökgaser som åker rakt upp genom skorstenen.

Torr kådfri ved – för bästa resultat
För bästa resultat rekommenderas att elda med torr ved för att få minimal rökutveckling. Ett bra tips är ha en säck inomhus en vecka innan den ska användas om ni har ved förvarad utomhus.
För säkraste och trevligaste vistelse vid brasan så rekommenderar vi kådfri ved, t.ex. björk. Då slipper ni sprättet från elden.

Cortenstål – tåligt och värmereflekterande
Cortenstål är en legering speciellt framtagen för varma och korrosiva miljöer. Cortenstål kallas också rosttrögt stål. Det betyder att stålet rostar så sakta att den rost som bildas blir en skyddande yta som hindrar rosten från att tränga in i materialet. Med tiden så bildas en jämn, fin oxidbeläggning på ytan som inte utvecklas till skadlig korrosion på grund av ytans hållbarhet. Att denna yta dessutom ger patina och därför uppskattas ur ett rent utseendemässigt perspektiv är förstås extra lyckat.
Corten är väldigt hård så till skillnad från exempelvis gjutjärn absorberar metallen inte värme utan vill reflektera den. Materialets värmereflekterande egenskaper gör det möjligt att placera eldstaden relativt nära staket, buskar och träd eftersom värmestrålningen bakåt och åt sidorna är liten.

Specifikationer

Art.Nr:
ART000083
Designer:
Artlinco
Mått:
556x 575x 1200
Eldplåtens avstånd till mark:
170 mm
Material
Cortenplåt, 3 mm
Vikt:
33kg
Övrigt:5 års garanti mot fabrikationsfel


Varumärke: Garden Fire