Bygg ett utekök - 4 bästa tips

Drömmer du om ett eget utekök i trädgården? Tänk att kunna tvätta färskpotatisen, skölja salladen och grilla köttet direkt i uteköket, här bjuder vi på våra bästa tips för det perfekta uteköket.


1. Bygg uteköket i anslutning till uteplatsen eller altanen

2. Bygg uteköket med fokus på förvaring

3. Att bygga uteköket med tillgång till rinnande vatten gör enorm skillnad

4. Se till att välja en grill med många valmöjligheter


Se alla produkter inom utekök


1. Bygg uteköket i anslutning till altanen

Bygg gärna uteköket i anslutning till uteplatsen eller altanen. Vid bygge av utekök krävs det att du bygger på en plan yta, ett altandäck eller uteplats är oftast plan och säker att tillaga maten på. Du vill också se till att eventuell gnistbildning och glöd inte kan kan landa direkt på en gräsmatta. Om du vill bygga uteköket på gräsmattan så kan du gräva ut ett hål i gräsmattan där uteköket ska stå, och fyll hålet med grus eller betongplattor, detta skapar ett snyggt och framförallt säkert underlag för eventuell gnistbildning.

2. Bygg uteköket med fokus på förvaring

När du bygger uteköket kan det vara med fördel att inte snåla på förvaringsytorna. Du kanske har bestick, porslin eller glas som du vill duka upp med. Eller så kanske du vill ha förvaring för grilltillbehören, oavsett vad du vill förvara så är det med stor fördel att tänka till lite extra och se till att du bygger uteköket med fokus på förvaring.

3. Tillgång till rinnande vatten gör enorm skillnad

Att ha tillgång till rinnande vatten underlättar matlagning och gör att fler kan hjälpa till i uteköket. Tänk att kunna tvätta färskpotatisen, skölja salladen eller rensa jordgubbarna direkt i uteköket. Vattnet kan du koppla med en slang från tappkranen på huset, men välj helst en slang avsedd för dricksvatten.

4. Se till att välja en grill med många valmöjligheter

Självklart måste du kunna grilla i ditt utekök och gärna till många gäster samtidigt. Se därför till att du köper en grill med stor grillyta och gärna med flera olika grillmöjligheter och avlastningsbord, för att smidigt kunna hantera det som ska på grillen.

 

Se alla produkter inom utekök

 

Gör det självTrädgård & uteplats

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras