Cookies & integritetspolicy

OM BEHANDLING AV DATA PÅ WEBBPLATSEN

I denna integritets- och cookiepolicy beskrivs hur Villahome Sverige AB (organisationsnummer 559304-9249) (”Villahome”, ”vi”), inklusive alla underwebbplatser (”Sites”) samlar in och behandlar dina personuppgifter när du besöker https://www.villahome.se -webbplatsen.

Vår hemsida kan också innehålla länkar till tredje parts webbplatser. Om du följer en länk till någon av dessa webbplatser, var vänlig notera att dessa webbplatser har sin egen policy, vilken Villahome inte har någon kontroll över. Du bör noggrant utvärdera policyerna på dessa webbplatser innan du skickar några personuppgifter till dem.

INFORMATION OM COOKIES

Vi använder cookies, som är en liten textfil som sparas på din dator. Villahome Sverige AB använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats villahome.se. Genom att acceptera cookies samtycker du till att Villahome Sverige AB får använda cookies på det sätt som anges i vår Integritetspolicy samt text nedan.

Läs vår Cookie & Integritetspolicy här: https://villahome.se/cookies-integritetspolicy

En cookie är en liten textfil som placeras på din enhet: mobil, dator eller surfplatta. Cookien känner igen vilken typ av innehåll som du letat efter och vilka sidor du har besökt på vår webbplats. Information som sparas med hjälp av en cookie kan vara hur du använder vår webbplats, vilken typ av webbläsare du använder och vilka sidor du har besökt.

Cookies gör det möjligt för oss att kunna ge dig som besökare bättre service och för att kunna mäta antalet besökare på webbplatsen samt se användningsmönster. Vi kan även lagra information om dina specifika preferenser, så att vi kan anpassa vår hemsida efter just dina individuella intressen.

Vi vidarebefordrar cookies och annan information från din enhet till våra samarbetspartners. De kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies.

Accepterar man inte cookies i sin webbläsare kommer flera av funktionerna på webbplatserna inte att fungera. Detta eftersom webbplatsen kommer tycka att det är en ny besökare vid varje sidladdning.

Om du inte accepterar cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Du kan välja att inte acceptera cookies från tredje part i din webbläsare genom att följa någon av dessa länkar:

http://www.youronlinechoices.com/se/dina-val

http://www.networkadvertising.org/choices

HUR ÄNDRAR JAG COOKIEINSTÄLLNINGAR?

På villahome.se använder vi oss av en tjänst som heter "Cookieinformation" detta är en funktion som ser till att våra cookies kräver samtycke från webplatsanvändaren och kan när som helst ta tillbaka sitt samtycke eller göra ändringar i den samt begära utdrag på historiken. När villahome.se laddas in för första gången är de cookies som är laddade lika med "Noll". Det är inte föränn webplatsanvändaren ger sitt samtycke eller icke samtycke för en cookie den används. Du kan när som helst ändra ditt samtycke genom att klicka på symbolen längst ner i vänstra hörnet som gör att du kommer in i Cookie-väljaren. Om du inte vill att vår webbplats placerar cookies i din dator kan du också avaktivera cookies i din webbläsare. Besök din webbläsares hjälpsidor för mer information om detta. Om du avaktiverar cookies kommer funktionaliteten på vår webbplats att begränsas. Cookieinformation är en tjänst vi använder som tillägg på hemsidan för att ge kunden en så bra upplevelse som möjligt ur ett integritetsperspektiv.

INFORMATION VI SAMLAR IN

En permanent cookie ligger kvar på din dator en längre tid. En sessionscookie lagras tillfälligt i minnet medan du är inne på vår webbplats. Sessionscookien försvinner när du stänger din webbläsare. Vi använder både permanenta cookies och sessionscookies. Villahome Sverige AB använder också tredjepartscookies. En tredjepartscookie är en cookie där avsändaren kommer från en annan domän än den som användaren besöker. Cookien har alltså en domännamnsavsändare som skiljer sig från den url som webbplatsen har.

Villahome.se använder cookies för att samla in aggregerad data om antal besökare, besökarnas operativsystem, webbläsare, tid på sidan, nya kontra återkommande kunder, etc. Denna data används inte för att personligen identifiera dig utan för att vi ska kunna ge dig mest relevant service och föra statistik.

Om du väljer att prenumerera på våra nyheter eller pressmeddelanden kommer du att bli ombedd att lämna vissa personuppgifter om dig själv, till exempel ditt namn och din e-postadress. Denna typ av information används för att tillhandahålla det innehåll du har begärt.

SYFTE FÖR BEHANDLING OCH RÄTTSLIG GRUND

Vi behandlar endast dina personuppgifter för ändamål som du särskilt har samtyckt till eller som är nödvändiga för att uppfylla legitima intressen. Vi använder inte automatiserade processer för att fatta beslut som väsentligt påverkar dig.

Villahome.se lagrar personuppgifter om i) Kunder och ii) Beställningar.

Vad lagras specifikt?
i) Kunder
  • För- och efternamn
  • E-postadress
  • Personnummer eller organisationsnummer
  • Telefonnummer
  • Adress, postnummer, ort och land
  • Företag eller organisationsnummer
  • Momsnummer
ii) Beställningar
  • För- och efternamn
  • E-postadress
  • Personnummer eller organisationsnummer
  • Telefonnummer
  • Adress, postnummer, ort och land
  • Företag eller organisationsnummer
  • Momsnummer
  • IP-adress

Åter marknadsföring

För att anpassa vilka annonser som visas för dig på internet använder vi så kallad åter marknadsföring. Det innebär att vi vidareförmedlar information om vilka sidor våra besökare har besökt på vår webbplats till våra reklampartners och genom dem sedan  anpassa reklam för vår webbplats på internet. Syftet är att öka relevansen i vår marknadsföring. Följande företag används för retargeting:

  • Doubleclick by Google, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (https://www.google.com/intl/se/policies/technologies/ads/ ).
  • Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (https://www.facebook.com/about/privacy).

Webbanalys

För att analysera användandet av vår webbplats används Google Analytics från Google Inc. som placerar cookies webbplatsanvändarens dator. Information som sammankopplas med hjälp av dessa överförs i regel till Googles servrar i USA och sparas där. Du kan förhindra registrering av uppgifter om din användning av webbplatsen genom att använda ett webbläsarplugin som återfinns via denna länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Kontakta oss för mer info.

Kundprofil

När du registrerar dig som kund hos Villahome och loggar in så samlar vi personuppgifter för att ge dig en bra köpupplevelse nästa gång du handlar och för att lättare ge dig bättre kundsupport och se dina tidigare beställningar etc. Vi samlar in ditt namn, e-postadress och beställningshistorik. Du kan när som helst välja att ta tillbaka ditt samtycke och/eller radera din kundprofil. Kontakta oss så hjälper vi dig.

MOTTAGARE AV DIN INFORMATION

 Vi delar dina personuppgifter endast med andra under följande omständigheter:

  • För att fullfölja en beställning och leverans av vara där vi delar personuppgifterna med berörd leverantör till Villahome. Varje leverantör till Villahome Sverige AB ingår i ett "personuppgiftsbiträdesavtal" med Villahome Sverige AB och säkerställer att kundinformationen lagras i enlighet med det skrivna avtalet samt dataskyddsförordningen(GDPR).
  • Om det behövs för de ändamål som beskrivs i avsnitt "Syfte för behandling och rättslig grund" ovan kan vi dela med dig av dina personuppgifter med företag som ingår i samma koncern av företag som Villahome Sverige AB eller som är associerade med Villahome, samt med IT-tjänster och andra företag som vi samarbetar med.
  • I händelse av att vi säljer eller köper några tillgångar kan vi i den utsträckning som krävs för att uppfylla våra legitima affärsbehov avslöja dina personuppgifter till den potentiella säljaren eller köparen av tillgångarna. Om en tredje part förvärvar Villahome eller dess tillgångar kan vi överföra dina personuppgifter till köparen.
  • Om det anses nödvändigt att följa en juridisk skyldighet, svara på en förfrågan eller skydda eller verkställa våra rättigheter, kan vi komma att avslöja dina personuppgifter till myndigheter.
  • I marknadsföringssyfte och kundsupport.

SYFTEN DU KAN GE DITT SAMTYCKE/GODKÄNNANDE:

  • Tillhandahållande av cookiedata för att (i) aktivera/analysera tillhandahållandet av tredjepartsfunktioner, t.ex. sociala medier, och (ii) förbättra användarupplevelsen genom att analysera din användning av vår webbplats.
  • Syften som är nödvändiga för Villahomes legitima intressen:
  • Tillhandahållande av webbplatsen och innehåll som du har prenumererat på, inklusive användning av data som erhållits av cookies med teknisk session (technical session) och liknande
  • Anpassning av din användarupplevelse, till exempel språk och valuta på vår hemsida.
  • Att svara på förfrågningar från dig eller myndigheter
  • Överensstämmelse med legala skyldigheter
  • Skydd och verkställighet av våra rättigheter och intressen
  • Uppfyllandet av legitima affärsbehov, inklusive drift och utveckling av verksamheten

HUR ÄNDRAR JAG MITT SAMTYCKE?

Om du har frågor eller kommentarer om vår cookiepolicy eller vill ändra eller dra tillbaka ditt samtycke till cookies på vår webbplats vänligen kontakta oss.

Skyddet för dina personuppgifter är viktigt för oss. I vår integritetspolicy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har beträffande personuppgifter. Vår Integritetspolicy är förenligt med GDPR (General Data Protection Regulation).

PERSONUPPGIFTER

Genom att handla hos Villahome.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.

Villahome.se är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

VAD ÄR EN PERSONUPPGIFT?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

VILKA PERSONUPPGIFTER/INFORMATION LAGRAR VI?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress och köphistorik. Överföring av personuppgifter till tredjeland förekommer på bland annat tjänsterna "Google" och "Facebook" syfte för att ge dig relevant marknadsföring samt för att vi ska kunna analysera statistik på hemsidan.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen. 

RÄTTSLIG GRUND

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

VILKA UPPGIFTER DELAS OCH MED VILKET SYFTE?

Leverantör

Vid genomförande av köp, och för att kunna skicka varan till dig delas specifik information med vederbörande leverantör. Det som delas med leverantören är följande:

  • För- och efternamn
  • E-postadress
  • Personnummer eller organisationsnummer
  • Telefonnummer
  • Adress, postnummer, ort och land
  • Företag eller organisationsnummer
  • Momsnummer

Alla leverantörer till Villahome.se ingår i ett så kallat "personuppgiftsbiträdesavtal" med Villahome Sverige AB och kan på så vis säkerställa att våra kunders personuppgifter lagras och delas i enlighet med dataskyddsförordningen(GDPR). 

Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna

Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller telefonnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

De fraktbolag som våra leverantörer använder sig av är bland annat: Postnord, Schenker, DHL, DSV.

Vi kan komma att dela personuppgifter med andra men endast när det är tillåtet enligt lag. Det kan till exempel röra sig om logistikföretag, marknadsföringsbolag eller andra leverantörer.

Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevs leverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder Getanewsletter för utskick av nyhetsbrev.

Åter marknadsföring

För att anpassa vilka annonser som visas för dig på internet använder vi så kallad åter marknadsföring. Det innebär att vi vidareförmedlar information om vilka sidor våra besökare har besökt på vår webbplats till våra reklampartners och genom dem sedan  anpassa reklam för vår webbplats på internet. Syftet är att öka relavansen i vår marknadsföring. Följande företag används för retargeting:

  • Doubleclick by Google, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (https://www.google.com/intl/se/policies/technologies/ads/ ).
  • Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (https://www.facebook.com/about/privacy).

Webbanalys

För att analysera användandet av vår webbplats används Google Analytics från Google Inc. som placerar cookies webbplatsanvändarens dator. Information som sammankopplas med hjälp av dessa överförs i regel till Googles servrar i USA och sparas där. Du kan förhindra registrering av uppgifter om din användning av webbplatsen genom att använda ett webbläsarplugin som återfinns via denna länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Kundprofil

När du registrerar dig som kund hos Villahome och loggar in så samlar vi personuppgifter för att ge dig en bra köpupplevelse nästa gång du handlar och för att lättare ge dig bättre kundsupport och se dina tidigare beställningar etc. Vi samlar in ditt namn, e-postadress och beställningshistorik. Du kan när som helst välja att ta tillbaka ditt samtycke och/eller radera din kundprofil. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Användandet av ovanstående Saas-tjänster syftar till att ge stödfunktioner till vår plattform.

ÖVERFÖRINGAR TILL TREDJE LAND

Vi strävar efter att alltid behandla dina personuppgifter inom Europeiska unionen (EU) eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Dina personuppgifter får endast överföras till ett land utanför EU / EES, om det är nödvändigt för de syften som beskrivs i denna cookie och integritetspolicy.

När dina personuppgifter överförs till ett land utanför EU och EES som inte säkerställer en adekvat nivå av skydd av personuppgifter använder vi vanligtvis Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler för att se till att dina uppgifter behandlas i enlighet med lagen och denna policy. För överföringar till amerikanska mottagare som omfattas av Privacy Shield Framework, kan vi alternativt förlita oss på detta ramverk för att skydda dina personuppgifter.

Om du har frågor angående de skyddsåtgärder som vi har genomfört eller vill begära en kopia av dem, är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

DINA RÄTTIGHETER

Du har rätt att få tillgång till och få en kopia av de personuppgifter vi har om dig och var bearbetningen utförs på grundval av ditt samtycke, att begära att du får en kopia av personuppgifter som du har skickat till oss i en vanlig används, maskinläsbart format. Du kan också begära att vi raderar dina personuppgifter eller rättar till felaktiga personuppgifter.

I den mån vi behandlar dina personuppgifter på grundval av ett berättigat intresse har du rätt att göra invändningar mot sådan behandling.
När vi behandlar dina personuppgifter baserat på ditt samtycke har du rätt att vid varje tillfälle dra tillbaka det utan att det påverkar lagenligheten av behandlingen på grund av samtycke före återkallandet. När det gäller cookies har vår webbplats lagrats på din enhet, det kan du göra genom att radera dem genom dina webbläsarinställningar.

Du har också rätt att lämna in ett klagomål om vår behandling av dina personuppgifter med en tillsynsmyndighet.

RÄTTEN TILL TILLGÅNG
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

RÄTT TILL RÄTTELSE
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

RÄTTEN ATT BLI GLÖMD
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

ANSVARIG FÖR DATASKYDD
Villahome Sverige AB är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken "villahome.se" och ser till att regler och lagar efterföljs.

SÅ SKYDDAR VI DINA PERSONUPPGIFTER
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.
Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.

HUR LÄNGE SPARAS DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi sparar personuppgifterna så länge som det behövs för de ändamål de samlades in eller så länge som det krävs enligt lagar eller andra författningar.

Köp och orderhistorik sparas så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa krav enligt lag.

Kundtjänstuppgifter relaterade till köp och reklamationer sparas så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa krav enligt lag.

Uppgifter för marknadsföring sparas till dess du begär att inte längre få del av marknadsföringsmaterial eller när du varit inaktiv i tre år.

Uppgifter för förhindrande av missbruk och brott sparas så länge som vi behöver det för att förebygga eller rapportera brott (t.ex. bedrägeri).

Alla övriga personuppgifter kommer att tas bort från våra system, databaser och säkerhetskopior när vi inte längre behöver dem för de ändamål som beskrivs i denna integritetspolicy.

KONTAKT

Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter kan du kontakta oss på [email protected] eller lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet.

Läs mer om dina rättigheter på denna länk.