Villahome.se jobbar enligt distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt konsumentköplagen för att du som kund ska känna dig extra säker och trygg när du handlar dina varor hos oss. Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan utan att behöva uppge någon speciell anledning.

Ibland köper man fel produkt och då får du självklart ångra och skicka tillbaka den. Vår retur policy utgår från att kund står för returfrakten, med vissa undantag på utvalt sortiment:

Retur på varor under 20 kg och/eller 1,2 meter:

 • Fri retur, villahome.se förser kund med en retur etikett vid godkänd returanmälan.

Retur på varor som överstiger 20 kg och/eller 1,2 meter:

 • Kund står för returfrakt i enlighet med våra returvillkor.

Så här gör du en retur

 1. Maila till info@villahome.se för att registrera ditt ärende och ange ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller. För att kunna behandla din retur behöver vi bild på produktens emballage/kartong. Har du packat upp varan behöver vi även bild på produkten. Detta för att kunna fastställa varans och emballagets skick.
 2. När du fyllt i alla steg kommer du att få en returfraktsedel skickad till den mejladress du uppgett så du kan skriva ut den.
 3. Kom ihåg att packa varorna väl i originalförpackning och emballera ordentligt. Bifoga tidigare följesedel i paketet, där ordernummer och namn framkommer.
 4. Fäst returfraktsedeln väl synligt på paketet och lämna in hos ditt ombud. 
 5. När vi mottagit din retur, synat och godkänt godset kommer vi kreditera eller återbetala dig motsvarande belopp/justera din faktura. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur.
 6. När din retur är behandlad meddelar vi dig via mejl.

Viktigt att tänka på när du gör en retur

Varorna bör packas väl i oskadad originalförpackning samt emballeras väl, gärna i originalemballage om det är i helt skick. Produktens originalförpackning ska inte användas som ytterkartong. För att kunna hantera din retur behöver vi ditt namn och ordernummer bifogat i paketet på en följesedel eller papperslapp så vi har all information vi behöver för att snabbt kunna hantera din retur.

Vi har 14 dagars fri retur och ångerrätt från att du har tagit emot produkten, så att du utan stress ska kunna se så att det var rätt produkt för dig. Efter dag 14 står du som kund för fraktkostnaden.

Återbetalning

Som kund hos Villahome har man rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då kundtjänst mottagit meddelandet.

Kunden kommer dock få vänta tills kundtjänst har erhållit varan samt kontrollerad dess skick. En återbetalning kan ta upp till 14 dagar.

En återbetalning sker på samma sätt som vid köptillfället.

All återbetalning sker via Villahomes betalningspartner, Klarna.

Se Klarnas köpvillkor för mer information.

Ångerrätten gäller inte vid

 • Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.
 • Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
 • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
 • Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
 • Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.
 • Lösnummer av tidningar eller tidskrifter.

Om du har ångrat ditt köp och önskar att makulera ordern så ber vi dig att omgående kontakta vår kundtjänst för att meddela detta. I de fall en order har blivit skickad tillkommer en avgift för ej uthämtad försändelse.

För mer om den lagstiftade ångerrätten, klicka på denna länk.